donderdag 1 april 2021

Trots

 1 april 2021, geen grapje


Als schoolleider ben ik trots! 

Trots op de vorderingen van ons prachtige, nieuwe school in deze moeilijke,    wereldse crisis waarin we ons bevinden. Het bouwteam werkt kei en kei hard door aan ons gebouw en het gaat als een speer.

Trots op het schoolteam, wat zich het afgelopen jaar heeft kunnen bezig houden met kwalitatief goed en gedegen thuis onderwijs. Waarbij er vanuit kansen is gewerkt met alle kinderen en ouders. Waarbij onze educatieve partner; In 't Park,  heeft kunnen ondersteunen bij de noodopvang aan kinderen. 

Trots op de leerlingen en ouders, die met volle overgave bezig zijn geweest om thuisonderwijs te realiseren en thuis alles te managen. 


Trots dat wij ons, sinds maart 2021 als school gecertificeerd PBS school mogen noemen. 

Trots dat leerlingen op 't Schrijverke hardop zeggen; "we hebben geen regels op school maar we hebben verwachtingen waar we ons aan kunnen houden". 

Trots dat ons KIDSTEAM, binnen alle mogelijkheden, een feestdag weet te organiseren om te vieren dat we gecertificeerd PBS school zijn. Zij zien wat wel kan en krijgen hier op school de ruimte voor!

Trots dat het bouwteam onder leiding van; Sors, Muller Bouw, Hoppenbrouwers en Schrijvers, de kinderen en de leerkrachten weer uitnodigen. Zij nemen leerlingen trots mee in het leren van alle bouwfases waarin de school zich begeeft en delen hun expertise en kennis. Zij willen de leerlingen belangrijke levenslessen meegeven, omdat de situatie zich daartoe leent. Hoe prachtig is het, dat leerlingen in hun eigen schoolgebouw bijvoorbeeld kunnen leren hoe leidingwerk wordt aangelegd en waartoe dit dient. 

Trots op het feit dat, door alle omstandigheden, de kinderen en de teams keuzes maken over het nieuwe interieur van de school en de inrichting van de klassen.

Trots op de ouderraad en de medezeggenschapsraad, die ons blijven steunen en met ons sparren over wat kan en wat niet kan in deze moeilijke tijd. 

Trots op de buren van de school die zo enthousiast zijn en blijven over de vormgeving van het nieuwe Schrijverke. Die de 'overlast' voor lief nemen en blij zijn met onze plannen voor het educatiepark. 

Trots op onze nieuwe educatieve partner; In 't Park, die peuterwerk en buitenschoolse opvang realiseren en met ons samenwerken aan een doorgaande lijn voor kinderen van 2 tot 12 jaar. 

Trots op dorpsgenoten die belangeloos attenties maken voor leerlingen en teamgenoten, 

Trots op de dorpsraad en andere Herpse partners, die ondersteuning blijven aanbieden en verbinding blijven zoeken met school.

Trots op U, dat u de tijd hebt genomen om dit bericht te lezen. 



't Schrijverke is in de zomer van 2021 klaar! 

Wij verheugen ons op ons nieuwe gebouw en het prachtige park waarin wij onderwijs mogen geven. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten