vrijdag 13 december 2019

Afkortingen

                                                      VO en TH?

In onderwijsland gebruiken wij, zoals in veel sectoren, honderden afkortingen.


Zo heeft bij ons in het PO (primair onderwijs) het VO de betekenis; Voortgezet Onderwijs. 
Dit zijn wij als onderwijs personeel gewend en wij gebruiken het te pas en te onpas, zonder ons te beseffen dat u, als leek, vaak geen idee hebt waar wij het over hebben. 

Nu wij als school, vanwege de nieuwbouw van onze school, in "bouwland" zijn aangekomen, hebben afkortingen ineens weer een hele andere betekenis. Het VO is nu geen voortgezet onderwijs meer maar; Voorlopig Ontwerp. 

Dus kan ik u vol vreugde mededelen dat het VO en dan niet het voortgezet onderwijs een heel eind klaar is. Het is ontwerp is van Milou Vloet van Elemans/ van den Hork architecten in samenwerking met het voltallige team van 't Schrijverke. Hierbij is onze visie ontworpen door jaren van meedenken door ouders, educatief partners, kinderen en anderen. 
hieronder ziet u de eerste schets van het VO.





De leerling vertegenwoordigers van het Kidsteam hebben ondertussen al meegedacht over de inrichting van het educatiepark om de school heen met de architect.

Ook de TH (tijdelijke huisvesting) is in voorbereiding. Roger Bueters is ingehuurd  in dienst van Sors Adviesgroep om deze voorziening voor te bereiden en daarnaast het bouwproces te coördineren. Sors Adviesgroep is door Optimus ingehuurd om het bouwproces te coördineren. 

Op maandag 2 december hebben wij in 't Slotje samen gezeten met omwonende van de Willgendaal, waar de tijdelijke huisvesting komt en hebben we een goed gesprek gevoerd over de verkeersstroming in en om de tijdelijke school

In januari 2020 zal ik het communicatieplan met u delen en uiteraard zal ik in deze blog de belangrijkste zaken met u blijven delen. 


Voor dit moment wens ik u FF toe, (fijne feestdagen)  een GG (goed & gezellig) uiteinde van 2019 en een PS (positief en spetterend)  2020.


Patricia Martinus
Directeur, Bs 't Schrijverke 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten